Klubbladet 2012                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Revideret 13-11-2013

Indlæg og artikler kan indsendes til redaktøren.


ASKE STORM sjællandsmester.
Lørdag den 8. dec. deltog  Viking i sjællandsmesterskaberne i
ergometerroning som blev afholdt i Kalundborghallerne. Her var et bredt
udsnit af  sjællandske roklubber og en del københavnske roklubber med rigtig
mange deltagere.
Viking deltog med 9 roere som klarede sig rigtig fint. Rene Hansen deltog i
herrer åben over 6000 m. Rene blev nr. 4 i tiden  21.2.2 med 12 deltagere.
Så roede Aske Storm jun. E over 500 m. Aske blev sjællandsk mester i tiden
2.08, der var 4 deltagere.
I jun. D  500 m roede Lukas sig ind på en 7.plads i tiden 2.01.1 og Jacob
Clausen  nr. 9 i tiden 2.13.6, her var 18 deltagere.
I jun. C 1000 m  deltog Jeppe Storm, blev nr. 2 i tiden 3.13.8 efter Sorø som
roede 3.12.7.
I samme løb roede Joachim Saltoft sig til den  9.plads i tiden 3.42.6 og
Marcus blev nr 12 i tiden  3.53.1. Her var 21 deltagere.
Lærke Kamp  roede sit første ergometerstævne over 2000m i tiden 8.37.7, en
personlig rekord. Flot klaret Lærke.
I jun. B over  2000 m roede Jesper sig ind på en 9.plads i tiden 7.37.3 og
Christer blev nr. 12 i tiden 7.59.8 og i deres løb var der  14 deltagere.
I mænd veteran 45-49 år roede  Rene sig til en 2. plads i tiden 6.45 og her
var der 5 deltagere.
Alle Vikingroerne forbedrede sig væsentligt. En god dag.
Ib A.

 


Rejsegilde

Tirsdag den 2 oktober var der rejsegilde på den nye tilbygning til motionsrummet. Ib B takkede håndværkerne for vel udført arbejde, hvorefter der var pølser og øl/vand i opholdsstuen. Jan Nielsen, som står for byggeriet. takkede for at få lov til at opføre bygningen, og fortalte samtidig, at han også var med til at bygge den eksisterende del af roklubben, for efterhånden mange år siden.

Rejsegilde

Frede arbejder

Rejsegilde

Frisk vind

Rejsegilde

Tak til håndværkerne


Roskilde- og Isefjord rundt 2012.

Den 25. juni var vi 10 roere, der tog af sted til Roskilde for at starte en uges langtur på Roskildefjord og Isefjord. Deltagerne var, Gunnar og Kirsten, som skulle afslutte en langtursstyrmandsuddannelse samt Anette, Grethe, Anni, Søren, Anker, Allis, Majt-Britt og Signe. Gunnar var kørt i forvejen med bådene med Bjørn og Ib som hjælpere.

1. dag skulle vi ro til Gershøj og spise frokost og derfra til Skuldelev, hvor vi skulle overnatte i Roskilde Roklubs sommerhus. Der var en frisk NV vind og nogen sol, men det holdt da tørvejr hele dagen. Det var noget af en kamp at ro i modvind, men så meget desto mere værdsatte vi pauserne, når vi kunne finde læ bag ved en skov eller landtage. Efter frokosten i Gershøj roede vi for træsejl til indsejlingen af den nordgående sejlrende mod Skuldelev. Efter de kilometertal vi kunne huske skulle sommerhuset ligge lige om hjørnet, men lige som vi var ved at opgive at finde dukkede det op. Efter Aftensmaden, som Gunnar og Signe havde medbragt var der tid til snak om langtursroning mv. Der var en del uro om natten, fordi der var nogen der blev generet af rokammeraternes snorken, og så skulle der jo findes et roligere sovested.

2. dag skulle vi ro til Hundested med frokost i St. Havelse. Også her var der frisk NV vind, så indtil frokost gik det fint med læ fra land indtil vi langs en lang landtange skulle krydse over til frokosten. Der var ikke helt enighed om hvor klubbilen var, men vi fandt da frem alle sammen. Efter frokost gik vi langs med landet op mod Kulhuse i stiv modvind. Især da vi gik rundt om Lynæs var armene ved at være noget lange. Så meget desto bedre var det at komme i et varmt bad i roklubben. Også her stod aftensmaden på Signes hjemmelavede. Dejligt. Desserten stod på kaffe med flødeskum mv. Det var en hyggelig aften, hvor enkelte roere havde svært ved at komme lige i seng.

3. dag skulle vi ro til Dalby Huse, hvor vi skulle spise frokost og derfra til Københavns Roklubs sommerhus i Hammer Bakke, hvor vi skulle overnatte. Det var en dag uden vind med solen skinnende fra en skyfri himmel. Meget flot mod de foregående dages strabadser. Det var en flot tur forbi Kyndbyværket og ned langs Orø. Lige før Hammer Bakker var der en trækfærge, der skulle passeres. Efter Gunnar havde været i gang med havegrillen gik snakken til langt ud på natten.
 

4. dag var vinden drejet om i SØ og det regnede fra morgenstunden og der var lovet dagsregn. Vi skulle ro til Dejligheden ved Ejby og spise frokost og derfra til Bramsnæsbroen, hvor der skulle være et herlig isbod før vi fortsatte til Holbæk. Vi nåede Ejby i fin stil og frokosten nåede også frem, men da de lokale fiskere stadig talte om dagsregn, blev vi enige om at spise frokost nu og så ro direkte til Holbæk Roklub. Så vi spiste våde og halvkolde frokost under et halvtag før vi satte os ud i bådene hvor vi havde fin medvind over bugten. Undervejs var det blæst op og der trak et tordenvejr op syd for os, men da der var 10 sek. Mellem lyn og torden fortsatte vi op langs landet til tangen ind til Holbæk fjord. Og det var en lettelse at komme fra de halvstore bølger til læet inde i fjorden. Og det var dejligt at komme i et varmt bad og få noget tørt tøj på. Og så klarede det op og blev flot solskin indtil vi om aftenen spiste aftensmad på det lokale vandrehjem, hvor der kom en ny tordenskylle som dog holdt op før vi skulle hjem til klubben, hvor der igen blev stillet an med kaffe med diverse tilsætning.

5. dag skulle til gå til Nykøbing S med frokost i Kongsøre Skov. Søren og Anker skulle hjem og blev afløst af Viggo. Der var svag vind og flot solskin på hele turen til Nykøbing S.

6. dag skulle gå til Rørvig, hvis vejret var til det. Men da dagen startede med tordenvejr blev det besluttet at pakke sammen og tage hjem.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Guld og Bronze til Viking I langdistancekaproning.

Så er langdistancekaproningerne slut, og det med et bragende godt resultat for Viking.

På 10 km. distancen blev de gæve roere suverænt nr 1. Holdet har bestået af Rene Hansen, Reinhard Sværke, Lisbeth Jensen, Jørgen Zangenberg og Ib Bruun. Den lange distance på 25 km gav en bronzemedalje til Rene, Reinhard og Jørgen.

Langdistance

Jørgen, Rene og Reinhard

Langdistance

Klar til afgang

Langdistance

Ran med mandskab

Langdistance

Jørgen ved Vejles vartegn

Langdistancr

Der gøres klar

Langdistance

Præmieoverrækkelse


 

 

 

 

 

 

 

 

Guld og sølv til Jeppe Storm, ved Holstebro regattaen 11. og 12. august 2012.

Onsdag morgen drog 6 unge roere og træner afsted  mod Holstebro for at forberede et par dages træning inden årets danske mesterkaber på vandkraftsøen i Holstebro, også kaldet årgangsmesterskaber for 12-16-årige ungdomsroere og jyske mesterskaber. 

Viking deltog med 3  jun.C roere, Jeppe, Markus og Joachim, 2 jun. B roere, Jesper og Christer samt 1 sen. B roer Erik Arnoldi.

Det blev en god regatta for Viking. Lørdagen, som stod i årgangsmesterskabernes tegn = danske mesterskaber, var utrolig godt besat.

Her blev også roet i Ydom både, dog uden for mesterskabsløbene. Christer som er ny roer,  stillede op i denne bådetype og vandt sit løb for roere under 16 år.

Så kom vi til årets højdepunkt, der var 2 jun.C roere, alle fra samme årgang, 13 år. Markus var den første som kom i indledende heat med 21 tilmeldte roere. Markus blev nr 2 i indledende og nr. 4 i B finalen, en plads fra medaljerne.

Så steg spændingen.  Jeppe var i indledende heat for 14-årige sammen med Joachim Saltoft, som var i anden indledende heat og med ialt 13 tilmeldte roere. Jeppe vandt indledende heat i tiden 1.54.45 og var hermed  videre til finale A. Joachim blev nr. 4 i indledende heat og var ude. Spændingen steg til Jeppes finale, hvor der var 5 deltagere: Viking, Bagsværd !!, Bagsværd !!!, Odense og Nordschlesvig. Jeppe fik en god start og kæmpede sig flot frem til en 1.plads i tiden 1.50.30 og hermed dansk mester  i årgang 14 år.  Flot klaret og et stort TILLYKKE.

Så blev det årgang 15 år. Her var 15 startende roere med hhv. Jesper og Christer i samme heat. Det blev en  4.plads til Jesper og en 6.plads til Christer og hermed ingen finaleplads. Lidt ærgerligt, en 4.plads  er lige ved og næsten.

Den sidste roer Viking havde med i lørdagens løb var Erik i sen.begynder og her var der aldrig tvivl om resultatet, Erik førte fra start og kom ind på en 1.plads i tiden 4.17.37 på 1000 m.

Søndagens løb var i talentudviklingens tegn , såkaldte TuCup i jun. C med 33 tilmeldte roere.

Markus og Joachim var i 2 indledende heat og blev hhv. Markus nr. 2 og  Joachim nr 4 og Jeppe i 3. indledende heat som han vandt . Jeppe kom i A finalen, som han vandt i tiden  1.45.61  foran sin makker fra Roskilde som kom ind på 2.pladsen i tiden 1.46.06.

Markus kom i B finalen og blev nr 6, Joachim i C finalen og blev nr 6, men med hhv. D og E finale efter sig, ialt 11 roere.

Jeppe roede dobb.sculler med  Bastian fra Roskilde og her kom drengene i A finalen  og fik en 2.plads efter Sorø.

Ligeledes roede Markus og Joachim  også dobb.sculler, men måtte nøjes med  C finale som de vandt med 8 sek. til nærmeste konkurrent.

Så kom turen til  Jesper og Christer i single jun. B, de var dog i hvert sit heat. Jesper blev nr 3 i første indledende heat og Christer blev nr 4 i  andet  indledende  heat. Begge kom i B finalen, hvor Jesper roede sig fint op på en 2.plads  og Christer blev nr.  6.

Den sidste af Vikingerne var Erik, som gentog successen  fra lørdagen og igen kom ind på en 1.plads.

Godt roet af alle Vinkingroerne ned en succesfuld week-end i Holstebro og alle var på  præmieskamlen

Bedst var dog Jeppes danske  mesterskab i jun.C klassen. STORT TILLYKKE.

                                                    Ib A.  

 

Holstebro

Drengene med træner

Holstebro

Jeppe med guldmedalje

Holstebro

Dygtige drenge

 

Nye Langtursstyrmænd

Kirsten Mortensen og Gunner Beck Jensen har bestået langtursstyrmandsprøven, både den teoretiske og den praktiske del. Tillykke til dem begge. Der kommer sikkert nogle billeder fra den praktiske del, når Søren får tid.


Sorø Regatta.

Sorø Regattaen var en stor regatta med 570 deltagende roere fra Danmark,
Norge og Sverige.
Viking deltog med 5 roere, Frederik Holm i letv.single, Erik Arnoldi i
sen.dobb.sculler  sammen med Frederik, Jesper Clausen i single jun.B, Markus
i single jun.C, Joachim Saltoft i single jun. C og Markus og Joachim i
dobb.sculler  jun.C og Jesper i dobb.firer sammen med Furesø roklub.
For Viking blev regattaen ikke rig på medaljer men på erfaring.
Bedste resultater var Markus med en sølvmedalje i single i B finalen, altså
nr 8 ud af 33 deltagende både samt Markus og Joachim  med 2 andenpladser i
dobb.sculleren, men alle roerne mente  de have haft   nogle gode løb og
høstet megen erfaring.
Ib A.

 

 


Roresultater.


Lørdag den 9. og søndag den 10. juni deltog Jeppe Storm fra Roklubben Viking
i junior regatta i Bad Segerberg , Nordtyskland, som blev afholdt for
30.gang.
Jeppe Startede i singlesculler, jun. C over 500 m med 15 deltagere og blev
klart nr. 1 foran sin værste konkurrent fra Roskilde, som kom ind på en
2.plads.
Samme dag roede  Jeppe sammen med   Bastian Secher fra Roskilde Roklub i
dobb.sculler.
I dette løb var de 17 deltagere. Resultater blev en fornem  1.plads  til
Viking/Roskilde foran mange  gode tyske roere.
Om søndagen gentog Jeppe successen , men denne gang over 1000 m, det samme
gentog sig i dobb.sculler sammen med Bastian., Roskilde.
En glad ung roer kom hjem med 4 guldmedaljer fra hans første regatta i tysk
farvand.
Ib Arnoldi

 

 

 

 

 

 

 

 


......har i hørt at Reinhard, Rene og Jørgen Z har holdt kæntringsøvelse ved Fed!!!
 


Langdistancekaproning

Pinselørdag var der langdistancekaproning i Københavns havn 10 km. og 25 km.  Reinhard og Rene stillede op i 10 km. med Ib B som styrmand. Det klarede de flot, da de roede i bedste tid af alle. På 25 km var det igen Reinhard og Rene, men nu med Jørgen Zangenberg som tredjemand. Det blev til en sjetteplads. Godt klaret i betragtning af at de havde været ude på en  10 km.  Næste afdeling foregår i Aarhus havn lørdag d.9.juni, med samme mandskab, så vi håber på samme gode resultater.

Lørdag d. 9.juni deltog samme mandskab som i København, i anden afdeling af langdistancekaproningen. Vejret var meget hårdt, men 10 km. blev vundet i bedste tid af alle, hvorimod det ikke gik så godt på 25 km. På grund af det hårde vejr, blev løbet kortet ned til 10 km. Midtvejs  fik man problemer med det ene sæde i Ran, og i hårdt vejr er det ikke så ligetil at skulle reparere båd, så man endte på en sidsteplads. 10 km holdet kom hjem med en vandrepokal, så nu er der lidt ekstra at pudse.

 

 

 

 

 

 

 


Bagsværd Regatta


Årets første regatta for Vikings unge roere foregik på Bagsværd Sø i
week-enden  19. og 20. maj. Viking deltog med 6 roere, som alle nåede flotte
resultater.
Joachim Saltoft  startede i begynderklassen over 250 m som han vandt foran
5 andre både og søndag blev det til en 2.plads med 6 deltagere.
Christer LerVad roede også begynderklassen men kun søndag og her blev Christer
nr. 4 ud af 6 både i tæt opløb
En god begyndelse for de 2 nye roere.
Jeppe Storm roede jun. C single og med 28 startende både blev Jeppe nr 3 i A
finalen begge dage. Flot klaret med en bronze medalje..
Marcus Christiansen roede i samme  løb som Jeppe og kom i C finalen som han
vandt både lørdag og søndag.
Marcus Christiansen og  Joachim Saltoft  roede også dobb.sculler  i C
klassen og de blev nr 3 i A finalen om lørdagen og om søndagen en 4.plads i
et tæt opløb.
Jesper  Clausen er oprykket fra  C klassen 500 m  til B klassen som er 1500
m og Jesper kom i B finalen begge dage med en 4.plads.
Endvidere roede Jeppe Storm og Jesper dobb.sculler i B klassen over 1500 m
og blev begge dage nr 2 ud af 4 både i B finalen.
Lisa Storm blev under regattaen  sat sammen med en pige fra Roskilde roklub
i en dobb.sculler og dette klarede pigerne fint og blev nr. 4 ud af  6
deltagere.
Alt i alt en god week-end for Vikings unge roere.
Ib Arnoldi

Sej fyr

Markus på skamlen

Markus med medalje

Jeppe nr. 3

Jeppe

Bronzemedaljer

Markus og Joakim

Jeppe og Jesper

Medaljer


Standerhejsning

Standerhejsningen foregik i år lørdag d. 31 marts i klubhuset, og lørdag d.21 april i sommerhuset.


 

Lolland-Falster mesterskaber.


Lørdag den 25.02. deltog Viking i Loll.Falster mesterskaber i
ergometerroning. Viking deltog med 12 roere fordelt fra masters til jun.E..
De deltagende roere var:
Rene Hansen, Erik Arnoldi, Jesper Clausen, Philip Petersen, Crista Vad, Lisa
Storm,  Jeppe Storm, Markus Christiansen, Joachim Saltoft,  Ane Storm, Luis
Liemose,
Aske Storm. Herudover var Frederik Holm afmeldt pga knæskade, Sean var
sygemeldt, Reinhard pga generalforsamlingen og Morten udeblev.
Rene roede først, 5000 m, i tiden  17.27.6 og blev nr. 2.
Senere roede Rene 1000 m, som han vandt i tiden 3.12.8
Herefter startede forestillingen
Jun. D Ane Storm 500 m,2.15.6 -1.plads
Jun. E Luis, 500 m, 2.08.6,- 1.plads
Jun. E Aske, 500 m. 2.22.3 - 2. plads
Jun .C Jeppe 1000 m, 3.25.7 - 1. plads
Jun. C Markus 1000 m, 3.55.0 - 2.plads
Jun. C Joachim 1000 m, 4.06.0 - 3.plads
Jun. B Lisa 2000 m, 8.18.7 - 2.plads
Jun. B Jesper 2000 m, 8.01.3 -4.plads
Jun. B Philip 2000 m, 8.33.4 - 5.plads
Jun. B Crista 2000 m, 8.45.0 - 6.plads
Sen.B letvægt Erik, 2000 m, 7.14.7 -1.plads
Viking stillede ogaå op i holdstafet. Her var 6 hold.
Til start 4x500 m, hold 1 fra Viking var:
Jeppe, Jesper, Lisa og Markus. Blev nr. 2 i tiden  7.48.5
Vikings hold nr 2: Joachim, Crista, Philip og Ane, Blev nr 5 i tiden
8.26.1.
Sprinter match, 250 m,  var der i senior klassen tilmeldt 13 hold og Erik
blev nr 8 i tiden  0.44.8, Roskilde vandt i tiden  0.39.6.
I junior sprint deltog alle Vikingroerne, der var 22 deltagere.
Jeppe vandt i tiden   0.45.7
Jesper nr 5  i  tiden   0.51.1
Lisa nr. 6         --       0.51.7
Philip nr. 10    --       0.53.2
Markus nr. 11 --       0.54.4
Crista nr. 14    --       0.56.4
Luis nr. 17      --       1.00.7
Ane nr. 18      --        1.04.4
Aske nr. 20    --        1.08.5
Ialt kom Viking hjem med  6 førstepladser, 7 andenpladser, 1 tredieplads og
1 fjerdeplads og en masse erfaring og gode oplevelser for dem som var med
første gang.
Ib A.

 


Danske mesterskaber lørdag den 28. januar 2012
i Gladsaxe Hallen.


De danske mesterskaber  2012 var en succes for  Viking med en guldmedalje, 2
sølvmedaljer, en 4-plads, en 7-plads, en 15-plads og en 20-plads.
Jeppe Storm roede sig fint ind til et danmarksmesterskab på 1000 m i tiden
3.24.8, 5 sek. foran nr. 2 fra Sorø og med 19 deltagere i løbet. Jeppe var
træt men en meget glad danmarksmester. Jeppe  er meget stabil og målbevidst
på sin opgave som roer. Det var jo anden gang Jeppe blev danmarksmester ,
første gang var i 2011 over 500 m. Herudover har Jeppe  2 sjællandske
mesterskaber bag sig, i 2010 og 2011. Flot klaret, du gør din klub ære
Jeppe.
Rene Hansen roede herre veteran , 40-49 år,  over 2000 m, Rene blev nr 7 ud
af  20 deltagere.  Rene roede på 6.33.7,  tre sek. bedre end tidligere,
således en personlig sejr.
Ane Storm roede jun. piger over 500 m. Det var Anes første regatta , det blev
til en sølvmedalje i tiden 2.09.2, der var 8 deltagere, så stort tillykke
Ane.
Luis Liemose roede også første regatta i jun. drenge over 500 m, der var 6
deltagere og Luis blev nr. 2 og fik en sølvmedalje, tiden  2.10.3 - tillykke
også til dig.
Markus Christiansen er rykket en klasse op, altså 1000 m jun. drenge. Markus
klarede det flot , blev nr. 4 ud af  15 deltagere i tiden 3.55.6. Flot,
flot.
Sean og Jesper er også rykket op i år hvor distancen er 2000 m, men begge
klarede det fint og var midt i feltet på 28 deltagere. Sean blev nr 15 og
roede sin hidtil bedste tid på 7.53.9, flot Sean.
Jesper blev nr 20 i tiden 8.04.4,  2 sek.  dårligere end tidligere,
alligevel fint roet Jesper.
Lisa Storm  var den sidste af Vikingroerne. Lisa roede sig frem til en
6.plads ud af 9 deltagere  i tiden 8.35.8. Det var en personlig sejr for
Lisa da hun  har været en del fraværende til træning p.ga. sygdom, flot
klaret, man kan jo også vinde uden at få en medalje om halsen.
Det var et godt DM for Viking. det  tegner godt for fremtiden.
Ib A.

Dm

Der slides

Dm

Fuld kraft

Dm

Medaljer

Dm

Tilskuer

Dm

Klar til start

Dm

Guld til Jeppe