Klubbladet 2013                                                                                                                                                Revideret 11-02-2014

Indlæg og artikler kan indsendes til redaktøren


Sjællandske mesterskaber lørdag den 7. december i Næstved.

 

Sjællandske mesterskaber, afholdt af Næstved roklub var et godt, velarrangeret  stævne hvor roklubben Viking deltog med 7  roere fordelt på 7 løb. Jesper og Jeppe sendte afbud pga sygdom.

Rene Hansen  lagde stærkt ud på 6 km i åben klasse, fordelt i 2 afdelinger, ialt 22 deltagere.Rene roede sig fint til en 1.plads i 1.afdeling, men i 2 afdeling var de stærke  landsholdsroere og da begge afdelinger var roet blev resultatet en 12.plads for Rene i tiden 21.11 min., men stærkt roet af Vikings veteranroer og meget flot i dette stærke selskab. 

Aske Storm roede  jun.E for 10-årige og Aske blev sjællandsmester i tiden 2.02.7 over 500 m, flot  roet af Aske og et stort tillykke med mesterskabet.

I løb for drenge jun. C deltog Viking med 4 roere. Her var der 27 deltagere og Viking-roerne klarede sig godt  og 3 af dem var blandt de 15 bedste. Distancen var 1000 m for C-roerne.

Mathias Helletoft, som er ny roer, klarede sig bedst og roede i tiden 3.39.1 og dette rakte til en 10.plads. Lige i hælene på Mathias kom Marcus Christiansen i tiden  3.41.5 og blev  nr 11. Herefter  kom Lucas Have, som også er forholdsvis ny roer, og Lucas gjorde det fint i tiden 3.49.1, dette rakte til en 13.plads

Jacob Clausen , som har haft et halvt års pause, hang også godt på og roede sine 1000 m  på 4.25.3 og blev herved nr 25 ud af de 27 deltagende drenge.

Felix Kruhøffer  roede sit første stævne og blev en smule forbavset over hvor hårdt det var.Felix er jun. B roer og hans distance var 2000 m. Han klarede det fint og lagde hårdt ud og i lang tid holdt han er 3. plads, men de sidste 500 m  blev hårde for Felix og han sluttede på en 4.plads i tiden 7.15.0. Der var 8 deltagere.

Rene Hansen roede også veteran på 2000 m i klassen 50-54-årige og blev flot nr. 3 og hermed bronzevinder i tiden 6.44.4. Her var 7 deltagere.

Alle junorer roede også 200 m  fitnes sprint og også her var der mange deltagere. Felix blev nr 6 ud af 11 deltagere, Mathias nr. 8  ud af 34 deltagere, Marcus nr 12 ud af  34 deltagere, Lucas nr. 13 og Jacob nr 26, begge også ud af 34 deltagere.

Alt i alt var det et godt stævne for Vikings roere med et  sjællandsmesterskab til Aske Storm  og bronzemedalje  til Rene Hansen. Godt gået   


Her er en ny bådtype set i Tyskland.


 

En sculler-rollator.


 

Med den kan man komme vidt omkring.


 


 


 


 

 

 

 

 

 


 


 

Og her er så billedet fra den 26. oktober, hvor Lisbet fik lov at stryge standeren for i år.

Formanden meddelte dog, at der var givet dispensation så det almindelige ro-reglement gælder til den 10. november. Så kan man lige nå de sidste kilometre til sølv/guld nålen.

 


Baltic Cup.
Jeppe Storm, Roklubben Viking,  er vel hjemvendt fra Sct. Petersborg i
Rusland, hvor Baltic Cup blev afholdt med deltagelse af  Rusland, Letland,
Litauen,Tyskland, Danmark, Norge, Sverige og Finland.. Jeppe roede firer
uden styrmand for Danmark -, en oplevelse rigere.Jeppe var  på en kombineret
båd med roere fra Roskilde, Bagsværd og Københavns Roklub.
Dette stævne er for sidste års B-roere og første års A-roere og da Jeppe er
første års B-roer, altså en af de yngste, er det en fin præstation bare at
blive udtaget til det danske landshold.
Efter 8 week-ender med hård træning på Bagsværd sø var resultatet OK.Da
banen i Sct. Petersborg kun er på 4 baner  er det en præstation bare at
komme i finalen og resultatet blev også rimeligt med 2.plads i B-finalen,
samlet en 6. plads, slået af Rusland i B-finalen, men bedste nordiske båd.
OK roet.
Ib A

Baltic cup

Jeppe Storm


Langtur fra Flensborg til Augustenborg fra d. 19.8-24.8-2013

Den 18.8 mødtes 10 roere kl.8 i roklubben og pakkede både og grej.

Deltagere var Ole Pedersen, Signe og Gunnar Beck, Annie og Agner Nielsen, Mejt Brit Englund. Annette Boas, Viggo Hansen, Ib Bruun og Kirsten Mortensen.

Turen skulle starte i Flensborg. Bussen havde været på værksted og det 5 gear virkede. Første stop var på en rasteplads ved Odense, hvor vi nød den medbragte morgenkaffe.

Bussen ankom til Flensborg ved 12 tiden og deltagerne læssede bådene af, så de var klar til at sætte i vandet. Viggos bil, som havde madpakkerne, kørte en lille omvej og ankom en time senere.

Efter frokost, roede vi en smuk tur i strålende sol og let vind til Sønderhav, hvor vi trak bådene på land. Herefter i bil til Gråsten roklub, hvor vi blev budt velkommen og vist rundt. Annette havde lavet mad hjemmefra som blev indtaget i deres dejlige opholdsstue.

20.8. Efter en nat med knirkende gulve og uvante lyde, vågnede vi til en herlig solskins morgen. Kl. 9 kørte vi til Sønderhav og satte bådene i vandet. Vinden var fortsat svag, så vi besluttede at ro en tur rundt om Okseøerne. Der var meget lavvandet og en af bådene måtte kysse en sandbanke. Vi nød en øl på Okseøerne og gik en tur i det smukke landskab. Frokosten blev indtaget i Gråsten og efter frokost roede vi Nybøl Nord rundt. Der var mange teglværker og vi så også et par rådyr i vandkanten. Efter velendt tur var en gruppe oppe og se Gråsten slot og dronning Ingrids blomsterhave. Gunnar havde gjort tjeneste på slottet, og havde gode historier at fortælle, en øl blev indtaget på kroen i Garderstuen. Aftenen stod på grill mad og der var udsigt til et aktivt ro liv i klubben. Roerene var meget imødekomne og vi fik nogle gode snakke.

21.8. Efter morgenmaden, hvor en kajakroer kom med et detaljeret kort over området, startede vi kl. 8 mod Kragesand. Vejret var fortsat med os, og ved Kragesand ventede Annette og Viggo med frokosten. Efter frokost fortsatte turen for træsejl til Spar es campingplads. Et enkelt fiskeflag bliver nedlagt på turen. Vi havde lejet to 6 mands hytter som var tip top i orden. Ægteparrene fik rummene med dobbeltsenge. Efter grillmaden tog en gruppe til stranden og kikkede på fuldmånen.

22.8. Efter morgenmad bliver bådene sat i vandet, en del af campings pladsens beboere var nede og se os tage af sted. Herefter gik turen til Sønderborg roklub, igen havde vi fint vejr og svag vind, så vi ankom til Sønderborg ved frokosttid. Eftermiddagen blev brugt til personlig pleje. En gruppe tog til Dybbølmølle, enkelte tog en middagslur og et par stykker tog på shopping tur. Efter aftensmaden var der fin udsigt til at kikke på det aktive ro liv i klubben. Der var arrangeret træning til en kommende firma kaproning, hvilket klubben tjene lidt penge på.

23.8. Afgang fra Sønderborg klokken 8 i fuld sol og medvind og medstrøm, flot tur gennem Alssund. Ude af Alssund var det slut med medvinden, vi valgte derefter at krydse Augustenborg fjord og ro til Stolbro for at få lidt læ, men ak, ingen læ og der måtte trækkes igennem. Vi fandt en fin frokostplads, hvor en bonde sammen med det lokale by Lauge havde lavet en plads med borde, bænke og et toilet. Frokosten var for nogles vedkomne meget våd!!!! Efter frokost roede vi indenom Katholm og fulgte kysten indtil vi ankom til Augustenborg ro klub, som ligger meget smukt midt i en skov. Der var 800 meter at gå fra parkeringspladsen til ro klubben, bedst som vi ville ro ind efter bagagen, havde Ole fundet en måde at køre til roklubben med bagagen, intet anende om, at man ikke måtte. Da det var sidste aften havde Ole og Signe bestilt bord på et hotel i byen. Her stod menuen på stegte rødspætter med fyld, et herligt måltid. Herefter en lang gå tur tilbage til klubben, hvor vi sluttede af med lidt Irsk kaffe.

24.8. Efter morgenkaffen blev bagagen roet ind til Augustenborg, det var noget af en udfordring at lægge til ved en bro, da det blæste meget og bådene drev. Det lykkedes dog uden uheld. Herefter gik turen mod Ballebro. Det blæste mellem 7 og 8 SM, men heldigvis var vinden i ryggen. Efter 18 km nåede vi Ballebro, hvor Agner havde fundet et sted, hvor vi kunne trække bådene på land. Efter at have læsset bådene og spist pølser og is gik turen til Kolding, hvor Ib Bruun var kørt til om morgenen, for at deltage i Danmarks mesterskaberne. Stor var glæden, da Viking havde vundet guld, til lykke med det.

Fin tur hjem, hvor vi fik klargjort bådene efter en dejlig tur på 108 km.

Ole

 

 

Langtur

Turen starter

Langtur

Slikpause

Langtur

Landgang

 

Langtur

Afgang fra Sønderhav

Langtur

Pause

Langtur

Aftenhygge

Langtur

Endnu en pause

Langtur

Friske roere

Langtur

Lidt kongelig

Langtur

For sejl

Langtur

Frokost

Langtur

Landgang

Langtur

Grillaften

Langtur

Der spises

Langtur

Hygge

 

Langtur

Flot syn

Langtur

Pause

Langtur

Solskin

Langtur

Sønderborg Roklub

Langtur

Bro

Langtur

Ankomst

Langtur

På stranden

Langtur

Ved Dybbøl

Langtur

Dybbøl

Langtur

Frokost

Langtur

Skulptur

Langtur

Pause

Langtur

Augustenborg

Langtur

Roklubben

Langtur

Aftensmad

Langtur

Hygge

Langtur

Augustenborg

Langtur

Turen er slut

 


Danske mesterskaber til Roklubben Viking.
Ved langdistanceroningen , som foregår i 2-årers inrigger og 4-årers inrigger på hhv. 10 km og 25 km, som bliver roet i 2 omgange den samme dag med  først 10 km om formiddagen  og 25 km om eftermiddagen med en frokostpause på 2 timer, blev roklubben Viking  Danmarksmester på 10 km og  nr. 2 på 25 km.  
Turneringen går over  5 regattaer i hhv. Præstø,Sønderborg,Nakskov, København og Kolding hvor der bliver givet point efter resultater. Vikingroerne har liggget meget stabilt ved alle 5 regattaer med 1. 2. og 3.pladser i begge distancer og resultatet i Kolding blev Viking på en 1.plads i 2 årers med  styrmand som udløste et dansk mesterskab og her var det roende hold Reinhard Sværke, Rene Hansen og styrmand Ib Bruun og på 25 km vandt Viking også afdeling i Kolding foran Humlebæk, som var det førende hold og de største komkurrenter og det resulterede i at sammenlagt blev Viking nr 2 på 25- kilometeren, altså sølvmedalje og i denne båd sad Rene Hansen, Jørgen Zangenberg og Reinhard Sværke. Det samlede resultat blev altså danske mestre på 10-kilometeren som udløste en guldmedalje og  en 2.plads på 25-kilometeren og en sølvmedalje her.
Flot klaret af de stærke roere fra Viking.

 

Skolekaproning på Bagsværd Sø den  31. august 2013.
Skolekaproningen var en succes for de unge roere i  roklubben Viking som deltog med 7 roere fordelt på 11 løb og hjembragte 6 guldmedaljer, 3 sølv- og 2 bronzemedaljer, - en 4. plads.
Aske Storm roede jun.D, singleculler og kom hjem med 2 førstepladser. Mathias Helletoft roede jun.C begynder og kom ligeledes hjem med 2 førstepladser. Lukas Have er også begynder og hjembragte 2 guldmedaljer.
Markus Christiansen  roede sin singlesculler og fik en fin 2.plads efter Sorø i jun.C klassen for øvede i TU cup, talentudvikling.
Jeppe Storm, som i øjeblikket  er i træningslejr på Bagsværd Sø med henblik på Baltic Cup, hvor han ror firer uden styrmand, deltog  også i et løb med sin singlesculler jun. B og blev nr 2, altså sølv til Jeppe..
Jesper Clausen fik en 3.plads i single jun.B.
Christer Vad roede singlesculler  jun.B og blev nr. 4.  
Jesper og Markus roede dobb.sculler jun. B for øvede og blev nr. 3 i et meget tæt opløb.
Det blev en rigtig dejlig dag for Vikings drenge som kom glade hjem med mange medaljer.

 

Roklubben Viking med til Baltic Cup.

Efter udtagelsesløb på Brabrand Sø søndag den 18. august for sidste års jun.B roere og første års jun. A roere lykkedes det Jeppe Storm fra Roklubben Viking sammen med roere fra Roskilde, Bagsværd og Københavns roklub i en båd, firer uden styrmand, at ro sig frem til Baltic Cup som skal foregå i Skt.Petersbrog i Rusland sidst i september måned.
Holdet skal nu træne hårdt de næste week-ends, fredag, lørdag, søndag på Bagsværd Sø.
Jeppe, som normalt ror singlesculler, har opnået mange fine resultater som der bliver kronet med denne oplevelse og det bliver selvfølgelig meget spændende at se hvor langt holdet  kommer. 
Ib Arnoldi
Træner, Viking

 


Viking til Holstebro.
DM i Holstebro for junior roere.
Efter en lille træningslejr i Holstebro på 4 dage deltog Viking  i regattaen den 10. og 11. august  hvor der blev roet  årgangsmesterskaber- danske mesterskaber for  jun. D-C og B roere om lørdagen og Tu cup om søndagen. Viking deltog med 7 roere fordelt i flg.klasser:
Aske Storm jun.D - Lærke Kamp jun. B - Mathias Helletofte, ny roer, jun.C - Markus Christiansen jun.C - Jesper Clausen jun.B- Christer Vad jun.B - Jeppe Storm jun.B.
Lørdagens løb:
Aske Storm var med i dagens første løb som var et Edon løb, begynder sculler. Dette vandt Aske og hjembragte dagens første medalje i guld.
Markus roede indledende i single og gik videre til semifinalen, her blev det en 4.plads hvor kun de 3 første kom i finalen.
Mathias roede Edon og blev nr. 6, dette var hans første løb på en kaproningsbane. Lærke gik direkte til A finalen og blev nr. 3.
Jeppe vandt sit indledende løb i singlesculler og kom i A finalen og blev nr. 2 og fik sølv.
Jesper  blev nr 3 i indledende, også han gik i A finalen hvor han  blev nr. 2 og fik sølvmedalje
Christer blev  nr. 4 i indledende og kom hermed ikke videre.
Aske roede sit første løb i singlesculler hvor han blev nr 3 i indledende, jun.D, en klasse højere end Askes alder og han klarede en fin 5.plads i A finalen.
Søndagens løb, hvor der var  talentudviklingsløb, såkaldt Tu cup. Viking var godt placeret. Vi startede i jun.C hvor Markus roede indledende, Markus vandt og blev nr 4 i A finalen,  der var 37 deltagere, så Markus som nr 4 var flot roet.
Aske roede Edon og blev igen nr. 1.
Jesper og Jeppe startede i dobb.sculler jun B, havde vist god roning under træningslejren, de vandt deres indledende løb og kom i A finalen hvor de blev nr. 4 ud af 10 deltagere, de vandt over KR som de tabte til i Sorø. Fint, Fint.
Lærke blev nr 4 i indledende  og kom hermed i B finalen, hvor hun blev nr 5, ialt nr 11 ud af  14 tilmeldte.
Mathias startede i Edon og blev nr 2  og vandt sin første medalje.
Christer blev nr 5 i indledende og gik videre til C finalen som han vandt og fik en guldmedalje.
Aske var den sidste af Viking-roerne som skulle til start og fik en 2.plads i indledende -kom i A finalen hvor det blev en 5.plads, altså nr 5 ud af 10 roere, fint roet.
Ialt kom Viking hjem ned   3 guldmedaljer. og 4 sølv af slagsen og meget glade unge mennesker, men trætte.
                                                 Ib A.
 

Sorø Regatta 2013 i week-end 6. og 7. juli.

Sorø regattaen blev en varm omgang med ca. 28 gr. i solen, men med fint rovand.

Viking kom med 7 junior roere og 1 senior roer, fordelt på 10 løb både  lørdag og søndag.

Lørdagens løb gav kun en bronze medalje til Aske Storm i jun.D klassen over 500 m.

Alle de andre roere var i indledende heat hvor de fik gode og mindre gode placeringer. Frederik Holm, som er letvægt sen.B roer måtte  afmelde pga sygdom.

Joachim Saltoft, Christer LerVad, Jesper Clausen, Jeppe Storm roede  alle jun.B single sculler, hvor det var en kamp om point i talentudviklingen. Joachim blev nr. 3 i D finalen, Christer nr. 5 i  C finalen, Jesper nr. 6 i B finalen og Jeppe nr. 4 i A finalen, som er den bedste. Ialt var de 22 tilmeldte i drengenes løb.

Markus Christiansen  roede jun. C over 500 m. Her var der 30 tilmeldte roere og Markus blev nr. 4 i B finalen som svarer til en 10. plads.

Lærke Kamp roede single sculler Jun. B, 1500 m. Lærke kom i C finalen og det blev til en 4.plads.

Joachim og Christer roede dobb.sculler og efter indledende heat kom de i C finalen og blev nr. 4.

Jeppe og Jesper roede også  dobb.sculler jun. B og efter en 1.plads i indledende heat kom de i A finalen, hvor det blev til en 6.plads og en 10.plads til Joachim og Christer ud af 13 hold.

Søndagens løb tegnede sig bedre. Løbene var opdelt i afdelinger efter lørdagens resultater og her var Vikingerne bedre roende. Her blev det til 2 guldmedaljer, 2 sølvmedaljer og 1 bronze medalje fordelt således:

Frederik Holm forsøgte i indledende heat, men var stadig sløj og Frederik kom ikke videre.  

Markus  var i 5. afdeling Jun.C, som han vandt, guldmedalje. I  jun.B årg.97 roede Jesper singlesculler og blev nr. 2,sølvmedalje , Christer nr. 6.

I jun.B årg.98 roede  Jeppe sig til en 1.plads, guldmedalje,  Joachim blev nr. 4.

Aske roede jun. D og blev nr. 2, sølvmedalje , en plads bedre end om lørdagen. Lærke roede jun.B og blev nr. 4.

I dobb.sculler jun.B roede  Jesper  og Jeppe i en god dyst med Københavns roklub og Joachim og Christer, det blev en 2.plads til Jeppe og Jesper og en 3.plads til Christer og Joachim.

End god og hård week-end for Viking-roerne med mange gode løb.

                                                Ib A.

 

 

 


Langdistancekaproning.

Der har nu været afholdt  tre ud af fem langdistancekaproninger. Rene, Reinhard og Ib B har deltaget på 10 km, og klaret sig godt, det er blevet til 2 andenpladser og en førsteplads. Samlet ligger de pt. på en delt førsteplads. På 25 km er det Rene, Reinhard og Jørgen Zangenberg der deltager, de har ligeledes lavet nogle gode resultater. De er hver gang blevet nr. to efter Humlebæk. Nu er der pause indtil 4 heat, som finder sted den 10 aug. i København. Derefter er der afsluttende roning i Kolding den 24 august. Hvis de kan holde formen, har de en god chance for at vinde igen i år.


Bad Segerberg Regatta.
 

Den 8. og 9. juni deltog 5 af Vikings stærkeste junior-roere og sen. B roere i den største junior regatta i Nordtyskland. Her var ialt ca. 400 roere tilmeldt fra Tyskland og Danmark.

Vikings roere klarede sig godt og fik mange gode placeringer både lørdag og søndag og med mange deltagere i alle løb. Ialt blev det til en 5.plads, en 4.plads, en 3.plads, fire 2.pladser og to 1.pladser.
Lørdagens løb var således:
Markus Christiansen single jun.C, 1.plads over 350 m sprint kl.1.
Joachim Saltoft single jun.B 3.plads kl. 3.
Jesper Clausen single jun. B 2.plads kl. 1.
Jeppe Storm single jun.B 2.plads. kl.1.
Frederik Holm single sen.B letv. 2.plads efter at han under opvarmning blev roet ned og fik en tyskerrig i ryggen. Fint roet.
Sidst om lørdagen roede Jeppe og Jesper dobb.sculler jun.B, kl. 1. De blev nr. 2 i et tæt opløb.
Søndagens løb var lidt bedre for Vikingerne.
Jeppe og Jesper startede dagen i dobb.sculler og blev igen nr. 2.
Markus roede 1000 m jun.C  kl.1. I Danmark ror jun.C roere kun 500 m, men i Tyskland 1000 m, men dette var ikke noget problem for Markus, han kom fint ind på en 1.plads. 
Jeppe Storm  blev igen nr. 2 i sin klasse.
Frederik Holm var kommet sig efter gårsdagens  sammenstød og blev nr 2 i et tæt opløb.
Jesper Clausen steg en plads højere op og blev nr. 4 i kl.2.
Joachim Saltoft  rykkede ligeledes en plads frem og blev nr. 2 i sit løb.
I tyske regattaer er det således at jo flere sejre man har jo højere klasser rykker man på i, -1-2-3. hvor 1 er den bedste.
Fint vand og godt vejr gjorde regattaen til en god oplevelse for alle.
                                                  Ib A. 

Roresultater fra forårsregatta på Bagsværd Sø den  18. og 19. maj.

 

Lørdagens resultater:

Aske Storm og Lukas Have roede Edon sculler over 250 m. Her var 6 deltagere, Aske blev nr. 2 og Lukas blev nr. 6.

Markus Christiansen roede  single jun. C, her var 23 deltagere og Markus kom i A finalen med en 2. plads i indledende heat og blev nr 4 i finalen, godt roet, altså nr. 4 ud af 23 roere, fint-fint, -  på 500 m.

Jeppe Storm, som er nyoprykket til jun. B, havde 12 konkurrenter og roede  1500 m. Jeppe blev nr 3 i indledene heat og nr 4 i  A finalen.

I dobb.sculler roede Christa Vad og Joakim Saltoft i jun. B over 1500 m. De er begge nye roere og skal høste mere erfaring. De blev nr 6 ud af 6 deltagere i A finalen men fulgte pænt med over banen i et rigtig dårligt rovand.

Aske og Lukas roede dagens sidste løb i Edon sculler uden støttetomponer og denne gang over 500 m. De var i hver sin afdeling og begge med 6 deltagere i løbet, Aske blev nr 2, altså en sølvmedalje, og Lukas nr. 3 og fik bronze.

 

Søndagens resultater:

Aske og Lukas gentog deres løb om søndagen, hvor vejret var betydeligt bedre med  flot vand, dog en del regn. I deres første løb over 250 m roede Aske sig ind på en fin 2.plads med 5 konkurrenter og fik sølv, Lukas blev nr 4 ud af de 5 deltagere.

Markus havde 41 konkurrenter i sin singlesculler over 500 m i jun.C. Han blev nr 4 i indledende heat som rakte til en D finale som han vandt overlegent, 19.plads ud af  41.

Jeppe vandt sit indledende  og gik i A finalen, hvor han blev nr 3. altså bronze, nr 3 ud af 10 deltagere.

Jeppe roede dobb.sculler med Sebastien fra Roskilde og de fik sølvmedalje ud af 5 deltagere-

Joakim og Christer roede i  samme løb som var over 1500 m og måtte nøjes med en 5.plads, men de roede bedre end i lørdagens løb.

Lukas og Aske roede over 500 m i deres sidste løb, hvor de var i hver deres  afdeling med 4 både.Her blev Lukas nr 3 og fik bronze, Aske blev nr 2 og fik sølv.

Næste kaproning er på Maribo sø lørdag den 1. juni.  

                                                        Ib A.


Træningssamling.
I week-enden  8.9.10. marts havde roklubben træningssamling for klubberne Præstø, Vordingborg, Stevns og Næstved samt Viking.. Ialt var der samlet 26 unge roere i alder 10-17 år samt trænere fra Vordingborg, Næstved, Stevns og Viking.
Præstø udeblev desværre men de øvrige klubber fik trænet en masse  både udendørs og i vores nye træningssal. Vi havde lånt ergometre  i både Stevns og Næstved og Jesper fra Vordingborg, som netop havde været på spinningkursus, fik boltret sig med rospinning både lørdag, lørdag aften og søndag hvor 18  romaskiner var igang og den nye hal var godt besat.
En stor tak skal også lyde til Tina Storm og begge Joachims forældre som stod for bespisningen af  32 personer ved hvert måltid.     
                                           Ib A.

Medaljeregn og fine placeringer til Viking-roerne.

Lørdag den 23.02.13 deltog de fleste af Vikings kaproere i Åbne Loll.Falster mesterskaber, som blev afholdt i Saxkøbing.

Rene Hansen startede i veteranklassen 50 år+, roede 5000 m , som han vandt foran Præstø i tiden  17.20.6, 7 sek. hurtigere end sin bedste tid og dette blev til en guldmedalje.

I løb for drenge jun. D - 10-årige-  roede Aske Storm 500 m i tiden 2.06.7 som var bedst af 4 deltagere, - en guldmedalje til Aske.

I jun.C klassen drenge 12-14 år havde Viking 3 deltagere med og her vandt Markus Christiansen  med Lucas Have på en 2.plads og Jacob Clausen på en 4.plads, altså guld og sølv til Viking.

I piger jun.B 14-16 år roede  Lærke Kamp  2000 m i tiden  8.46.2 som var nok til en 1.plads, altså igen en guldmedalje.

I klassen drenge jun.B 14-16 år var  der 3 deltagere fra Viking. Joachim Saltoft blev nr 2 og vandt en sølvmedalje , Jesper Clausen fik en 4.plads og Christer Vad blev nr. 5.

Lisa Storm deltog i piger/damer  under 30 år over 1000 m og Lisa roede sig ind på en 3.plads- en bronzemedalje, blot 1 sek. fra en 2.plads.

Rene roede mænd over 30 år på 1000 m og vandt også dette løb med hele 8 sek.

Viking roede med på en hold-stafet, hvor 4 roere skifter på en maskine og ror hver 500 m og her blev seedet efter alder og vægt. Der var 7 hold til start og Viking roede sig op på en 3.plads efter at have startet som nr. 6. Altså bronze til Rene, Lisa, Joachim og Jesper.

Alle Vikingroerne startede også  i 250 m , i senior klassen sprint. Her blev Rene nr. 2, altså en sølvmedalje og igen blev roerne seedet   til handikap efter alder, køn og vægt.

Alle  juniorerne klarede sig også godt i sprint

Jesper Clausen blev nr. 2, en sølvmedalje.

Markus Christiansen fik en 10.plads.

Lisa Storm nr. 11.

Christer Vad nr. 15.

Aske Storm nr. 16.

Joachim Saltoft nr. 18,

Lucas Have nr. 21.

Jacob Clausen nr. 23.

og der var ialt  26 deltagere  i sprint for juniorer.

Ialt blev der vundet 5 guldmedaljer, 4 sølvmedaljer og 2 bronzemedaljer.

En rigtig god dag.

Ib A.


Danske mesterskaber i ergometer 2013.

Det blev en god dag til DM i ergometer for Roklubben Viking. Et mesterskab med en stævnerekord, 2 sølvmedaljer  og en bronze til vores roere. Viking deltog med 9 roere og alle roede op til deres bedste med en del personlige rekorder.

Rene Hansen og Reinhard Sværke startede i veteran herrer 50+ over 2000 m hvor Reinhard roede sit bedste løb nogensinde og blev nr 3 efter Rene, som roede 6.36.5 og blev nr 2 og Reinhard 6.55.8, altså sølv og bronze.

Aske Storm blev dansk mester  over 500 m i tiden 2.05.6 hvormed han satte stævnerekord for drenge årg. 2003.

I drenge årg.2000, som blev roet over 1000 m, roede Lucas Have i tiden 4.14.9 som rakte til en 9.plads og Jacob Clausen i tiden 4.43.2 blev nr. 16, der var  21 deltagere i deres løb.

Markus Christiansen roede 1000 m i årg.1999 og blev nr. 7 ud af  29 deltagere i tiden 3.49.2.

Jeppe Storm er rykket en klasse op og ror nu 2000 m som han roede på  6.53.4 og Jeppe måtte se sig slået af en Sorø-roer som roede i tiden 6.46.7, altså en sølvmedalje til Jeppe. Flot. Her var 21 deltagere.

Joakim Saltoft roede i samme løb som Jeppe og kom ind på en 12.plads i tiden 7.48.6, en personlig forbedring på 10.sek.

Jesper Clausen roede også 2000 m årg.97, her var 18 deltagere og Jesper blev nr. 13 i tiden 7.38.8.

Erik Arnoldi var den sidste af Viking-roerne, herre sen.B letvægt og blev nr. 24 ud af 31 tilmeldte. Alle Viking-roerne satte personlig rekord. Et godt stævne med mange deltagere i alle klasser.

                                                  Ib. A  

DM indendørs

Aske

DM indendørs

Guld til Aske

DM indendørs

Sølv til Jeppe

 

DM indendørs

Guld til Sorø

DM indendørs

Nye talenter


Tur på Feddet

Søndag den 13. januar havde Joachim og Lisbet J. arrangeret en tur på Fed. Vi startede fra roklubben kl. 10 i dejligt vejr, det var lidt koldt, men solen skinnede. Fra parkeringspladsen gik vi gennem skoven ud til heden, hvor der for mange år siden blev hentet kugleflint. Derfra gik turen til fugletårnet, hvor vi spiste vores medbragte mad. Her mødte vi Lesley, som var ude på en cykeltur. Fra fugletårnet gik vi på præstøfjord siden til Fed havn. Her er opsat flere sheltere og et opholdssted, det virker meget attraktivt som udendørsområde. Vi gik til fiskehuset, hvor vi hvilede benene lidt, inden vi fortsatte til parkeringspladsen. Her holdt roklubbilen parat til at køre tilbage til klubben. Vi fik gået ca. 10,5 km, det var en rigtig god tur, som de to arrangører skal have megen ros for. Næste tur er til Even sø søndag den 17 februar.

Bodil B

Tur til Fed

Deltagerne

Tur til Fed

Heden med kvæg

Tur til Fed

Fugletårnet

Tur til Fed

Et par heste

Tur til Fed

Fiskerhuset